Prancūzų draugija internete

Kas interneto, prie kurių įmonės?

ACTA: pasaulinė koalicija įspėti Europos Sąjungą atvirą laišką

ACTA, Stop paslaptis Prancūzų draugija internetu prisijungė prie pasaulinio koaliciją nevyriausybinių organizacijų, vartotojų organizacijų ir paslaugų teikėjų sudarytos ne iš kvadratūra du Net iniciatyva įspėti Europos Sąjungą.

Prekybos susitarimas dėl klastojimo (ACTA) yra šiuo metu vyksta derybos. Atviras laiškas iš koalicijos, kuri yra pateikiamas toliau, vadinamas Europos Parlamentas ir Europos Sąjungos derybininkai būti budrūs dėl pagrindinių teisių ir piliečių laisvių Europoje ir visame pasaulyje.

ACTA: Global Grėsmė laisvei
atviras laiškas

Kovos su klastojimu prekybos susitarimas (ACTA) yra plati tarpvyriausybinis susitarimas dėl kurių deramasi nuo pagrindinių socialinių problemų prieigos prie vaistų 1 baudžiamoji Interneto reglamentas. Mes bijome, kad šis susitarimas bus rimtai pakenkta Europos inovacijų bendrąją skaitmeninę rinką, o kenkia pagrindines laisves ir demokratiją, kaip visuma.

Pats derybų procesas kelia rimtų klausimų skaidrumo ir pagarbos demokratiniame procese, nes iš sutarties projekto turinys buvo laikoma paslaptyje daugiau nei 18 mėnesių, ir nors kai kurie pasiūlymai informacijos neseniai buvo iš nuotėkio objektas. Daugiau nerimą kelia, o Europos Parlamentas buvo leista susipažinti su dokumentais, JAV pramonė turėjo prieigą prie pasirašius neatskleidimo sutartis.

Neseniai analizė Europos Komisijos informaciniame 2 dėl KKPS interneto skyriaus matyti, kad aptariamos klausimai peržengtų acquis communautaire. Dar svarbiau, kad Komisijos analizė patvirtina, kad dabartinis ACTA projektą giliai apriboti teises ir laisves Europos piliečių, ypač saviraiškos laisvę ir apsaugą privačių ryšių. Tai iš tiesų yra labai didelė grėsmė, nes dabartinis projektas ragina bruožų "lankstaus atsako" ir turinio filtravimo priėmimo, bandydami nustatyti civilinei ir baudžiamajai atsakomybei techninių tarpininkų, pavyzdžiui, tiekėjų Interneto prieiga. Tekste taip pat gali radikaliai pakenkti sąveikos pratimą, kuris yra svarbus tiek vartotojų teises ir compétititivé.

Todėl raginame Parlamentą paraginti Europos derybininkai sukurti skaidrumą derybų proceso paskelbiant susitarimo projektą, o ne priimti pasiūlymą, kenktų teises ir laisves piliečiams. Be to, mes primygtinai raginame Parlamentą informuoja Komisiją ir Tarybą, kad bet koks susitarimas neturi laikytis šių pagrindinių principų būtų priversti Parlamentą atmesti jos visas tekstas.

Skaityti daugiau

1. Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries [ retour ]
  2. Žiūrėkite: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf [ atgal ]

Tagged with: , , , , , , , , , ,