Prancūzų interneto kompanija

Kas Internetas, kurios bendrovės?

ACTA: pasaulinė koalicija perspėja Europos Sąjungą atvirą laišką

ACTA paslaptis Stop Prancūzų Internet Society prisijungė prie pasaulinio koalicijos nevyriausybinių organizacijų, vartotojų grupės ir paslaugų teikėjai suformuotų ties kvadratūra du Net iniciatyva įspėti Europos Sąjungą.

Prekybos susitarimas dėl klastojimo (ACTA) yra deramasi. Atvira koalicija, kurios tekstas pateikiamas toliau laiške, raginančią Europos Parlamento ir Europos Sąjungos derybininkai budrumo, susijusių su pagrindinių teisių ir laisvių piliečių Europoje ir visame pasaulyje.

ACTA: Pasaulinę grėsmių į laisvę
Atviras laiškas

Kovos su klastojimu prekybos susitarimas (ACTA) yra plati tarpvyriausybinis susitarimas dėl kurių deramasi nuo kritinių socialiniais klausimais prieigos prie vaistų 1 nusikaltėlis Internetas reglamentas. Mes bijome, kad šis susitarimas būtų rimtai pakenkta Europos naujovių bendrąją skaitmeninę rinką, o kenkia pagrindinėms laisvėms ir demokratijai, kaip visuma.

Pats derybų procesas kelia rimtų klausimų skaidrumo ir pagarbos demokratiniame procese, nes iš sutarties projekto turinį buvo slepiama daugiau nei 18 mėnesių, ir nors kai kurie pasiūlymai detalės neseniai buvo paviešintas. Daugiau nerimą kelia tai, o Europos Parlamentas buvo leidžiama susipažinti su dokumentais, Amerikos pramonė yra atvertas, pasirašius neatskleidimo sutartis.

Neseniai analizė Europos Komisijos informaciniame 2 d ACTA interneto skyriuje rodo, kad klausimai buvo aptarti eiti toli už acquis communautaire. Dar svarbiau, kad Komisijos analizė patvirtina, kad dabartinis ACTA projektą giliai apriboti teises ir laisves Europos piliečių, ypač saviraiškos ir apsaugos privačių komunikacijų. Tai iš tiesų yra labai didelis pavojus, nes dabartinis projektas ragina bruožų "trijų smūgių" ir filtro turinys priėmimo, bandydami nustatyti civilinei ir baudžiamajai atsakomybei techninių tarpininkų, pavyzdžiui, tiekėjų Interneto ryšys. Tekste taip pat gali radikaliai pakenkti sąveikos naudojimąsi, kuris yra labai svarbus tiek vartotojų teises ir compétititivé.

Todėl mes raginame Parlamentą paraginti Europos derybininkus sukurti skaidrumą derybų procesą, skelbiant susitarimo projektą, o ne priimti pasiūlymą, nes tai pakirstų teises ir laisves piliečiams. Be to, mes raginame Parlamentą primygtinai nurodo, kad Komisija ir Taryba, kad bet koks susitarimas neturi laikytis šių pagrindinių principų priverstų Parlamentą atmesti visą tekstą.

Skaityti daugiau

1. Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries [ retour ]
  2. Žiūrėkite: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf [ atgal ]

Tagged with: , , , , , , , , , ,