Prancūzijos interneto kompanija

Kas Internetas kurios bendrovės?

ACTA: pasaulio koalicija įspėti Europos Sąjungą atvirą laišką

ACTA paslaptis Stop Prancūzų Internet Society prisijungė prie pasaulinei koalicijai nevyriausybinių organizacijų, vartotojų asociacijų ir paslaugų teikėjų susiformavo ties kvadratūra du Grynieji iniciatyva įspėti Europos Sąjungą.

Prekybos susitarimas klastojimo (angl. ACTA) šiuo metu vyksta derybos. Atvira koalicija, kurios tekstas pateikiamas toliau raidžių ragina Europos Parlamentą ir ES budriems dėl asmenų pagrindines teises ir laisves, piliečių Europoje ir visame pasaulyje derybininkai.

ACTA: Global Grėsmė laisvių
Atviras laiškas

Kovos su klastojimu prekybos susitarimas (angl. ACTA) yra plati tarpvyriausybinis susitarimas, pagal derybų nuo kritinių socialiniais klausimais prieigos prie vaistų 1 baudžiamosios Interneto reglamentas. Mes bijome, kad šis susitarimas būtų rimtai pakenkta Europos inovacijų bendrąją skaitmeninę rinką, o kenkia pagrindinėms laisvėms ir demokratijai, kaip visuma.

Pats derybų procesas iškelia svarbius klausimus skaidrumu ir pagarba demokratijos procesui, atsižvelgiant į tai, kad iš sutarties projekto turinį, buvo laikoma paslaptyje daugiau nei 18 mėnesių, ir, nors kai kurie šių pasiūlymų detales neseniai buvo paviešintas. Didesnį nerimą kelia tai, o Europos Parlamentui nebuvo leista susipažinti su dokumentais, JAV pramonė šiuo metu turėjo galimybę susipažinti pasirašius neatskleidimo susitarimai.

Neseniai analizė Europos Commisson 2 d ACTA interneto skyriuje rodo, kad klausimai buvo aptarti eiti toli už acquis communautaire. Dar svarbiau, kad Komisijos analizė patvirtina, kad dabartinis projektas ACTA smarkiai apriboti teises ir laisves, Europos piliečių, ypač saviraiškos laisvę ir privačių ryšių apsauga. Tai iš tiesų yra labai didelė grėsmė, nes dabartinis projektas ragina funkcijų perėmimo "baigė atsakymą" ir filtro turinys, bandydami nustatyti civilinę ir baudžiamąją atsakomybę techninių tarpininkų, pavyzdžiui, tiekėjų Interneto prieiga. Tekstas taip pat galėtų iš esmės pakenkti sąveikos įgyvendinimą, kuris yra svarbus tiek vartotojų teises ir compétititivé.

Todėl mes raginame Parlamento paraginti Europos derybininkams nustatyti skaidrumo derybų proceso paskelbdamos susitarimo projektą, o ne priimti pasiūlymą, nes tai pakirstų teises ir laisves, piliečių. Be to, mes raginame Parlamentą primygtinai nurodo Komisijai ir Tarybai, kad bet koks susitarimas neatitinka šių principų priversti Parlamentą atmesti jos visą tekstą.

Skaityti daugiau

1. Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries [ retour ]
  2. Žiūrėkite: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf [ atgal ]

Tagged with: , , , , , , , , , ,