Prancūzų draugija internete

Kas interneto, prie kurių įmonės?

ACTA: pasaulinė koalicija įspėti Europos Sąjungą atvirą laišką

ACTA stop paslaptis Prancūzų draugija internetu prisijungė prie pasaulinio koalicijos nevyriausybinių organizacijų, vartotojų asociacijų ir paslaugų teikėjų susiformavo ne iš kvadratūra du Net iniciatyva įspėti Europos Sąjungą.

Prekybos susitarimas kovos su klastojimu (ACTA), šiuo metu vyksta derybos. Atviras laiškas iš koalicijos, kuri yra pateikiamas toliau, ragina Europos Parlamentą ir Europos Sąjungos derybininkai budrumo dėl pagrindinių teisių ir piliečių laisvių Europoje ir visame pasaulyje.

ACTA: Global Grėsmė laisvių
atviras laiškas

Kovos su klastojimu prekybos susitarimo (KKPS) yra plati tarpvyriausybinis susitarimas dėl kurių deramasi nuo pagrindinių socialinių problemų prieigos prie médicaments 1) Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries baudžiamoji interneto reguliavimas. Mes bijome, kad šis susitarimas bus rimtai pakenkta Europos inovacijų bendrąją skaitmeninę rinką, o kenkia pagrindines laisves ir demokratiją kaip visuma.

Pats derybų procesas kelia rimtų klausimų skaidrumo ir pagarbos demokratijos procese, atsižvelgiant į tai, kad šio susitarimo projekto turinys buvo laikoma paslaptyje daugiau nei 18 mėnesių, ir nors kai kurie pasiūlymai informacijos neseniai buvo iš nutekėjimas objektas. Daugiau nerimą kelia, o Europos Parlamentas buvo atsisakyta leisti susipažinti su dokumentais, JAV pramonė turėjo galimybę susipažinti su, turintys pasirašytus neatskleidimo sutartis.

Neseniai analizė Europos Komisijos informaciniame 2) Žiūrėti: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf dėl KKPS interneto skyrių rodo, kad aptariamos problemos toli gražu neapsiriboja acquis communautaire. Dar svarbiau, kad Komisijos analizė patvirtina, kad dabartinis ACTA projektą giliai apriboti teises ir laisves Europos piliečių, ypač saviraiškos laisvę ir apsaugai privačių komunikacijų. Tai iš tiesų yra labai didelė grėsmė, nes dabartinis projektas ragina bruožai "lankstaus atsako" ir turinio filtravimo priėmimo, bandydami nustatyti civilinei ir baudžiamajai atsakomybei techninių tarpininkų, pavyzdžiui, tiekėjų Interneto prieiga. Tekste taip pat gali radikaliai pakenkti sąveikos pratimą, kuris yra svarbus tiek vartotojų teises ir compétititivé.

Todėl raginame Parlamentą paraginti Europos derybininkai nustatyti skaidrumo derybų procese paskelbiant susitarimo projektą, o ne priimti pasiūlymą kurie trukdytų teisių ir piliečių laisvių. Be to, mes primygtinai raginame Parlamentą praneša Komisijai ir Tarybai, kad bet koks susitarimas neturi laikytis šių pagrindinių principų būtų priversti Parlamentą atmesti jos visas tekstas.

Sužinoti daugiau

Nuorodos [ + ]

Tagged with: , , , , , , , , , ,

Palikite atsakymą