Franse internetbedrijf

Wat internet voor welke bedrijven?

ACTA: nationaal verdrag auteursrecht onderhandeld in het geheim

Copyright Treaty: Amerikaanse regering verhoogt de sluier een beetje

Elementen op de Anti-Counterfeiting Trade Agreement, dat is internationaal georiënteerd, werden onthuld. Geavanceerde weinig in termen van transparantie.
Iain Thomson (Vnunet.com) 07-04-2009
Voor het eerst hebben de Verenigde Staten informatie vrijgegeven over de inhoud van een belangrijk nieuw verdrag inzake de intellectuele eigendom en heeft een internationale dimensie.
Lees meer

Copyright Treaty: de regering-Obama handhaaft het mysterie

Amerikaanse non-profit organisatie hekelt het gebrek aan transparantie over verwante ACTA-onderhandelingen.
Iain Thomson (Vnunet.com) 17-03-2009

Team Obama heeft besloten om de toegang tot de volgende copyright verdrag te blokkeren, zegt Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), het citeren van een nationaal veiligheidsprobleem.
Lees meer

Witte Huis zegt ACTA tekst staatsgeheim. EU-parlement zegt dat de tijd voor meer transparantie
Door James Love, op 12 maart 2009

Op 31 januari 2009 KEI (*) ingediend een Freedom of Information Act (FOIA) verzoek aan USTR om kopieën van zeven papers met een groot deel van het onderhandelingskader tekst van de voorgestelde Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA). Vandaag is het Witte Huis kantoor van de Verenigde Staten Trade Representative ontkende het verzoek, Beweren het document "Dat is netjes gerubriceerd informatie in het belang van de nationale veiligheid op grond van Executive Order 12958."
(*) Knowledge Ecology International (KEI) is een organisatie die zoekt naar betere resultaten die, met inbegrip van nieuwe oplossingen voor het beheer van kennisbronnen. (Ed)
Lees meer (in)

Toegang tot documenten: Het Parlement roept op tot meer transparantie

Elk document betreffende een wetgevingsprocedure moet geheim blijven: dat het basisprincipe van de hervorming moet liggen op toegang tot documenten van de instellingen, zeggen Europarlementsleden in een medebeslissingsprocedure rapport. EP-leden amendementen op het ontwerp-voorstel aangenomen, maar uitgesteld de stemming over de wetgevende resolutie, waardoor de deur open voor een akkoord in eerste lezing.
[...]
Internationale overeenkomsten
Internationale afspraken over de uitwisseling van vertrouwelijke informatie namens de EU (zoals de overeenkomst met de Verenigde Staten genoemd "PNR" op gegevens van vliegtuigpassagiers) gesloten zal niet geven een derde land of internationale organisatie zich het recht voor om te voorkomen dat het Europees Parlement de toegang tot vertrouwelijke informatie.
De Commissie stelt aan het publiek alle documenten met betrekking tot de internationale onderhandelingen over de Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) dat een nieuwe internationale standaard voor de handhaving van intellectuele-eigendomsrechten bevatten.
Lees meer

Document

ACTA voorbereidend document stromen (in), PDF, 6 pagina's, 105 KB

Tagged met: , , , , , ,

Laat een reactie achter

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen