Franse internetbedrijf

Wat internet voor welke bedrijven?

ACTA: een wereldwijde coalitie waarschuwen de Europese Unie in een open brief

ACTA geheim Stop De Franse Internet Society lid geworden van de wereldwijde coalitie van niet-gouvernementele organisaties, consumentenorganisaties en dienstverleners gevormd op initiatief van de Quadrature du Net bij de Europese Unie te waarschuwen.

De handelsovereenkomst tegen namaak (ACTA) wordt onderhandeld. Een open coalitie, waarvan de tekst hieronder is weergegeven brief roept het Europees Parlement en de EU-onderhandelaars waakzaamheid inzake fundamentele rechten en vrijheden van de burgers in Europa en wereldwijd.

ACTA: Global Threat to Freedom
open brief

De Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is een brede intergouvernementele overeenkomst wordt onderhandeld, van kritische maatschappelijke vraagstukken van de toegang tot geneesmiddelen 1 crimineel Internet regulering. Wij vrezen dat deze overeenkomst serieus de Europese innovatie in de digitale interne markt zal schaden, terwijl het ondermijnen van de fundamentele vrijheden en de democratie als geheel.

Het onderhandelingsproces zelf roept belangrijke vragen op over de transparantie en respect voor het democratische proces, aangezien de inhoud van de ontwerp-overeenkomst geheim werd gehouden voor meer dan 18 maanden, en hoewel sommige details van de voorstellen Onlangs zijn uitgelekt. Nog zorgwekkender is, terwijl het Europees Parlement heeft de toegang tot documenten is geweigerd, de Amerikaanse industrie heeft toegang tot had, non-disclosure overeenkomsten hebben ondertekend.

Een recente analyse van de Europese Commisson 2 over het hoofdstuk ACTA Internet toont aan dat de behandelde aangelegenheden, gaan veel verder dan het acquis communautaire. Wat nog belangrijker is, de analyse van de Commissie bevestigt dat het huidige ontwerp van de ACTA diep de rechten en vrijheden van de Europese burgers, in het bijzonder de vrijheid van meningsuiting en de bescherming van de persoonlijke communicatie te beperken. Dit zijn inderdaad zeer sterk bedreigd, aangezien de huidige project opgeroepen tot de vaststelling van de functies van 'graduated response' en filter de inhoud door te proberen om de civiele en strafrechtelijke aansprakelijkheid van technische tussenpersonen op te leggen, zoals leveranciers internettoegang. De tekst kan ook radicaal ondermijnen de uitoefening van de interoperabiliteit, die essentieel is voor zowel de rechten van de consument en compétititivé.

Daarom roepen wij Parlement aan de Europese onderhandelaars aansporen om voor transparantie te zorgen in het onderhandelingsproces door de publicatie van de ontwerp-overeenkomst, en niet op een voorstel dat de rechten en vrijheden van de burgers zou ondermijnen accepteren. Daarnaast dringen wij het Parlement om zijn sterke aanwijzingen aan de Commissie en de Raad dat elke overeenkomst die niet voldoen aan deze uitgangspunten zou Parlement dwingen om de tekst in zijn geheel te verwerpen.

Lees verder


  1. Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries [ retour ]
  2. Zie: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf [ return ]

Tagged with: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen