Franse samenleving van het internet

Wat het internet om welke bedrijven?

ACTA: een wereldwijde coalitie waarschuwen de Europese Unie in een open brief

ACTA, Stop geheim De Franse Vereniging van het internet heeft zich aangesloten bij de wereldwijde coalitie van niet-gouvernementele organisaties, consumentenorganisaties en dienstverleners gevormd op initiatief van de Quadrature du Net tot de Europese Unie te waarschuwen.

De handelsovereenkomst over namaak (ACTA) is momenteel in onderhandeling. Een open brief van de coalitie, dat hierna wordt weergegeven, riep het Europees Parlement en de onderhandelaars van de Europese Unie om waakzaam te zijn met betrekking tot de fundamentele rechten en vrijheden van de burgers in Europa en over de hele wereld.

ACTA: Global Threat to Freedom
open brief

De Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is een breed intergouvernementele overeenkomst wordt onderhandeld, variërend van de belangrijkste sociale kwesties van de toegang tot geneesmiddelen 1 crimineel Internet regelgeving. Wij vrezen dat dit akkoord serieus de Europese innovatie in de digitale interne markt zal schaden, terwijl het ondermijnen van de fundamentele vrijheden en de democratie als geheel.

Het onderhandelingsproces zelf roept belangrijke vragen van transparantie en respect voor het democratisch proces, omdat de inhoud van de ontwerp-overeenkomst geheim werd gehouden voor meer dan 18 maanden, en hoewel sommige details van de voorstellen hebben onlangs het onderwerp van een lek geweest. Nog zorgwekkender is, terwijl het Europees Parlement heeft de toegang tot documenten is geweigerd, de Amerikaanse industrie heeft toegang tot had, non-disclosure overeenkomsten hebben ondertekend.

Een recente analyse van de Europese Commisson 2 over het hoofdstuk ACTA internet toont aan dat de behandelde aangelegenheden, gaan veel verder dan het acquis communautaire. Belangrijker is dat de analyse van de Commissie bevestigt dat het huidige ontwerp van de ACTA diep de rechten en vrijheden van de Europese burgers, met name de vrijheid van meningsuiting en de bescherming van de persoonlijke communicatie te beperken. Dit zijn inderdaad zeer sterk bedreigd, omdat het huidige project pleit voor de invoering van eigenschappen van "flexibele antwoord" en content filtering door te proberen om de burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van technische tussenpersonen, zoals leveranciers op te leggen internet toegang. De tekst kan ook radicaal ondermijnen de uitoefening van de interoperabiliteit, die essentieel is voor zowel de rechten van de consument en compétititivé.

Daarom roepen wij Parlement aan de Europese onderhandelaars aansporen om de transparantie te vestigen in het onderhandelingsproces door de publicatie van de ontwerp-overeenkomst, en niet op een voorstel dat de rechten en vrijheden van de burgers zou schaden accepteren. Daarnaast dring we Parlement aan de Commissie en de Raad op de hoogte dat een overeenkomst niet deze fundamentele beginselen te respecteren zou het Parlement dwingen om de tekst in zijn geheel te verwerpen.

Lees meer


  1. Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries [ retour ]
  2. Zie: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf [ terug ]

Tagged met: , , , , , , , , , ,

Laat een antwoord achter

Je moet verbinden om een reactie te plaatsen