Franse Vereniging van het internet

Wat internet om welke bedrijven?

ACTA: een wereldwijde coalitie waarschuwen de Europese Unie in een open brief

ACTA Stop geheim De Franse Vereniging van het internet is toegetreden tot de wereldwijde coalitie van niet-gouvernementele organisaties, consumentenorganisaties en dienstverleners gevormd op initiatief van de Quadrature du Net tot de Europese Unie te waarschuwen.

De handelsovereenkomst ter bestrijding van namaak (ACTA), waarover momenteel wordt onderhandeld. Een open brief van de coalitie, die hieronder wordt weergegeven, vraagt ​​het Europees Parlement en de onderhandelaars van de Europese Unie tot waakzaamheid met betrekking tot fundamentele rechten en vrijheden van de burgers in Europa en over de hele wereld.

ACTA: Global Threat naar vrijheden
open brief

De Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is een breed intergouvernementele overeenkomst wordt onderhandeld, variërend van de belangrijkste sociale kwesties van de toegang tot médicaments 1) Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries crimineel Internet regelgeving. Wij vrezen dat dit akkoord serieus de Europese innovatie in de digitale interne markt zal schaden, terwijl het ondermijnen van de fundamentele vrijheden en democratie als geheel.

Het onderhandelingsproces zelf roept belangrijke vragen van transparantie en respect voor het democratische proces, gezien het feit dat de inhoud van de ontwerp-overeenkomst is geheim gehouden voor meer dan 18 maanden, en hoewel sommige details van de voorstellen hebben onlangs het onderwerp van een lek geweest. Nog zorgwekkender, terwijl het Europees Parlement de toegang werd geweigerd tot de documenten, Amerikaanse industrie had toegang tot, het hebben ondertekend non-disclosure overeenkomsten.

Een recente analyse van de Europese Commisson 2) View: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf met betrekking tot het hoofdstuk over ACTA Internet toont aan dat de problemen ter discussie gaat veel verder dan het acquis communautaire. Belangrijker is dat de analyse van de Commissie bevestigt dat het huidige ontwerp van de ACTA diep de rechten en vrijheden van de Europese burgers, met name de vrijheid van meningsuiting en de bescherming van de persoonlijke communicatie te beperken. Dit zijn inderdaad zeer sterk bedreigd, aangezien de huidige project pleit voor de invoering van de functies van de "flexibele antwoord" en content filtering door te proberen om de burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van technische tussenpersonen, zoals leveranciers op te leggen internet toegang. De tekst kan ook radicaal ondermijnen de uitoefening van de interoperabiliteit, die essentieel is voor zowel de rechten van de consument en compétititivé.

Daarom roepen we op Parlement aan de Europese onderhandelaars aansporen om de transparantie te vestigen in het onderhandelingsproces door de publicatie van de ontwerp-overeenkomst, en niet om een ​​voorstel dat zou interfereren met de rechten en vrijheden van de burgers te accepteren. Daarnaast dring we het Parlement de Commissie en de Raad op de hoogte dat een overeenkomst niet deze fundamentele beginselen zou het Parlement dwingen om de tekst in zijn geheel te verwerpen.

Leer meer

Referenties [ + ]

Tagged met: , , , , , , , , , ,

Laat een antwoord achter

U moet verbinding maken met een reactie te plaatsen