Franse internetbedrijf

Wat internet voor welke bedrijven?

ACTA: een wereldwijde coalitie waarschuwt de Europese Unie in een open brief

ACTA geheim Stop De Franse Internet Society toegetreden tot de wereldwijde coalitie van niet-gouvernementele organisaties, consumentenorganisaties en dienstverleners gevormd op initiatief van de Quadrature du Net bij de Europese Unie te waarschuwen.

De handelsovereenkomst tegen namaak (ACTA) wordt onderhandeld. Een open coalitie, wordt de tekst hieronder brief een beroep op de onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese Unie tot waakzaamheid met betrekking tot de fundamentele rechten en vrijheden van de burgers in Europa en wereldwijd gereproduceerd.

ACTA: Global Threat to Freedom
Open brief

De Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is een brede intergouvernementele overeenkomst wordt onderhandeld, variërend van kritische maatschappelijke vraagstukken van de toegang tot geneesmiddelen 1 crimineel Internet regelgeving. Wij vrezen dat deze overeenkomst serieus de Europese innovatie in de digitale interne markt zou schaden, terwijl het ondermijnen van de fundamentele vrijheden en de democratie als geheel.

Het onderhandelingsproces zelf roept belangrijke vragen op van transparantie en respect voor het democratische proces, aangezien de inhoud van de ontwerp-overeenkomst geheim werd gehouden voor meer dan 18 maanden, en hoewel sommige details van de voorstellen Onlangs zijn uitgelekt. Nog zorgwekkender is, terwijl het Europees Parlement heeft de toegang tot documenten is geweigerd, de Amerikaanse industrie worden benaderd, na non-disclosure overeenkomsten ondertekenen.

Een recente analyse van de Europese Commisson 2 Internet hoofdstuk over ACTA laat zien dat de problemen worden besproken gaan veel verder dan het acquis communautaire. Wat nog belangrijker is, de analyse van de Commissie bevestigt dat het huidige ontwerp van de ACTA diep de rechten en vrijheden van de Europese burgers, in het bijzonder de vrijheid van meningsuiting en de bescherming van de persoonlijke communicatie te beperken. Dit zijn inderdaad zeer grote dreiging, omdat het huidige project opgeroepen tot de goedkeuring van de functies van "three strikes" en filter de inhoud door te proberen om de burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van technische tussenpersonen, zoals leveranciers op te leggen internettoegang. De tekst kan ook radicaal ondermijnen de uitoefening van de interoperabiliteit, die essentieel is voor zowel de rechten van de consument en compétititivé.

Daarom roepen wij Parlement aan de Europese onderhandelaars aansporen om voor transparantie te zorgen in het onderhandelingsproces door de publicatie van de ontwerp-overeenkomst, en niet op een voorstel dat de rechten en vrijheden van de burgers zou ondermijnen accepteren. Daarnaast dringen wij het Parlement om zijn sterke aanwijzingen dat de Commissie en de Raad dat elke overeenkomst die niet aan deze fundamentele beginselen in acht zou Parlement dwingen om de hele tekst te verwerpen.

Lees meer


  1. Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries [ retour ]
  2. Zie: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf [ terug ]

Tagged met: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

U moet verbinden om een reactie te plaatsen