Franse internetbedrijf

Wat internet voor welke bedrijven?

ACTA: een wereldwijde coalitie in een open brief aan de Europese Unie te waarschuwen

ACTA geheim Stop De Franse Internet Society toegetreden tot de wereldwijde coalitie van niet-gouvernementele organisaties, consumentenverenigingen en dienstverleners gevormd op initiatief van de Quadrature du Net om de Europese Unie te waarschuwen.

De Handelsovereenkomst namaak (ACTA) wordt onderhandeld. Een open coalitie, wordt de tekst hieronder brief verzoekt het Europees Parlement en de onderhandelaars van de waakzaamheid van de EU met betrekking tot de fundamentele rechten en vrijheden van de burgers in Europa en wereldwijd gereproduceerd.

ACTA: Global Threat om vrijheden
open brief

De Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is een brede intergouvernementele overeenkomst wordt onderhandeld, variërend van kritische maatschappelijke vraagstukken van de toegang tot geneesmiddelen 1 crimineel Internet regelgeving. Wij vrezen dat deze overeenkomst de Europese innovatie in de digitale interne markt ernstig zou schaden, terwijl het ondermijnen van de fundamentele vrijheden en de democratie als geheel.

Het onderhandelingsproces zelf roept belangrijke vragen van transparantie en respect voor het democratische proces, aangezien de inhoud van de ontwerp-overeenkomst geheim voor meer dan 18 maanden werd gehouden, en hoewel sommige details van de voorstellen Onlangs zijn uitgelekt. Nog zorgwekkender is, terwijl het Europees Parlement heeft de toegang tot documenten is geweigerd, de Amerikaanse industrie op dit moment toegang had na non-disclosure overeenkomsten ondertekenen.

Een recente analyse van de Europese Commisson 2 op ACTA Internet hoofdstuk toont aan dat de besproken onderwerpen gaan veel verder dan het acquis communautaire. Wat nog belangrijker is, de analyse van de Commissie bevestigt dat het huidige ontwerp van de ACTA diep de rechten en vrijheden van de Europese burgers, met name de vrijheid van meningsuiting en de bescherming van prive-communicatie te beperken. Dit zijn inderdaad zeer sterk bedreigd, omdat het huidige project vraagt ​​om de goedkeuring van eigenschappen van "graduated response" en filter inhoud door te proberen om de civiele en strafrechtelijke aansprakelijkheid van technische tussenpersonen, zoals leveranciers opleggen internettoegang. De tekst kan ook radicaal ondermijnen de uitoefening van de interoperabiliteit, die essentieel is voor zowel de rechten van de consument en compétititivé.

Daarom roepen wij Parlement aan de Europese onderhandelaars aansporen om voor transparantie te zorgen in het onderhandelingsproces door de publicatie van de ontwerp-overeenkomst, en een voorstel dat de rechten en vrijheden van de burgers zou ondermijnen niet te accepteren. Daarnaast dringen wij Parlement sterk de aandacht van de Commissie en de Raad dat elke overeenkomst die niet in overeenstemming is met deze principes dwingen Parlement om de tekst in zijn geheel te verwerpen.

Lees meer


  1. Voir: http://www.oxfam.org/en/pressroom/pressrelease/2009-07-15/criminalize-generic-medicines-hurt-poor-countries [ retour ]
  2. Zie: http://sharemydoc.org/files/philip/ec_analysis_of_acta_internet_chapter.pdf [ terug ]

Tagged met: , , , , , , , , , ,

Laat een reactie achter

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen